Ligging en klimaat

Tenerife is het grootste eiland van de "Islas Canarias" oftewel de Canarische eilanden. De Canarische eilanden behoren tot Spanje en zijn gelegen in de Atlantische Oceaan 200 km van de kust van Marokko en de Westelijke Sahara. Tenerife heeft een indrukwekkend vullkanische landschap en de weelderige plantengroei van een tropisch paradijs. De oude vulkaan El Teide ligt centraal op het eiland en is zelfs de hoogste berg van Spanje.

 

In het zuiden van het eiland, waar de eeuwige zomer heerst, bevind zich ten westen van de luchthaven, “La Costa del Silencio” (Kust der stilte). In deze streek, aan de rand van de Oceaan, werd een modern luxueus complex opgericht: Maravilla. Het voorste gedeelte van de residentie, waar onze appartementen zich bevinden, is gebouwd op de kustrotsen van de Atlantische Oceaan. Deze unieke ligging zorgt dan ook voor een adembenemend uitzicht. De appartementen grenzen aan het zwembad en zijn in het geheel gerenoveerd.

TENBEL-01

Gemiddeld (dag)temperatuur en aantal zonuren per dag op Tenerife:

  • April 23°c met 8 uur zon
  • Mei 23°c met 9 uur zon
  • Juni 25°c met 10 uur zon
  • Juli 27°c met 11 uur zon
  • Augustus 28°c met 11 uur zon
  • September 27°c met 9 uur zon
  • Oktober 25°c met 7 uur zon
  • Wintermaanden 23°c met 7 uur zon
Zeezicht-r

Voor meer tips & aanbevelingen klik hier.

 

Dankzij de passaatwind (‘alisio’) en de ligging is het klimaat op Tenerife gelijkmatig met temperaturen 's winters rond 19° tot 's zomers 25°. De nachttemperaturen liggen 's winters rond 14, en 's zomers rond 21 graden. Hierdoor wordt Tenerife ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd.

 

Net als op de buureilanden heeft Tenerife ook een weergrens en dat is met name in de winter voelbaar en zichtbaar. De oorzaak hiervan is de vulkaan de Teide. De vochtige wolken boven de Atlantische Oceaan blijven hangen tegen de bergen. In het noorden van Tenerife is het ook meer bewolkt en regenachtig dan in het zuiden van het eiland. De hoeveelheid neerslag varieert per jaar van 150 mm in het zuidoosten (Arona) tot rond 900 mm in het noord-noordwesten(Aguamansa). Bij aanvoer van hete lucht uit de westelijke Sahara kan het op Tenerife in de zomermaanden soms meer dan 35 graden worden. De oost-zuidoostelijke wind is dan vrij sterk en voert veel zand en stof aan. De bewoners noemen dit de Calima. Het zuiden van het eiland, waar onze appartementen zijn, heeft de meeste zonuren en het is er veel droger dan in het noorden. De temperatuur in het zuiden is gemiddeld een aangename 26 graden het gehele jaar door. In de zomer wordt het vaak nog warmer zo'n 30 graden. Houd er wel rekening mee dat het 's avonds kan afkoelen door de frisse oceaanlucht.

Voor webcams van de omgeving klikt u hier!

Op vakantie naar Tenerife zuid? Reserveer nu!

Tenerife telt tal van leuke bestemmingen om te verblijven. Ontdek mooie stranden, kindvriendelijke plekken en fantastische plekken om te bezoeken.